KookJij

Appelbol van oma

Een heerlijk appelbol van oma recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelbol van oma te bereiden

Oven voorverwarmen op 200°. In een kommetje de suiker, kaneel, de rozijnen en de kruidnagelpoeder mengen. De appels schillen en met een appelboor de klokhuizen eruit halen. Op elk plakje deeg een appel zetten,de holte bestrooien met het suikermengsel. De bladerdeeg om de appel vouwen en de randen dichtduwen. De appelbol op een bakplaat zetten en bestrijken met losgeklopt ei en nog met wat suiker bestrooien. 20 minuten laten bakken. Zowel koud als warm heel lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lucianos

Lucianos zegt:
Haha, oke!
Complimenten voor het snelle reageren! Ik ga het nu maken dus ben benieuwd!
;)
Lucianos

Lucianos zegt:
Ziet er goed uit, lekker plaatje!
wel heel jammer dat ik het niet kan maken omdat ik geen OVER heb...
:(
marita dekker

marita dekker zegt:
Ik kwam op dit recept omdat ik Yvonne van Spronsen zoek. Nu heeft zij een reactie gestuurd naar jou. Is het mogelijk dat ik of jij een e-mail stuurt naar haar? Om te vragen of zij mijn stiefzus is? Ben echt op zoek naar haar. :)
rmascini

rmascini zegt:
Dank je
Camilla... dat ga ik proberen!:D
camilla

camilla zegt:
Hoi Yvonne en Rob! Zelf gebruik ik Goudrenetten maar Elstar kan ook. Beide nu volop te krijgen. Om de onderkant van bladerdeeghapjes ook een beetje knapperig te krijgen draai ik ze meestal de laatste 10 bakminuten even voorzichtig om. Heb het ook wel eens op een rooster geprobeert maar bij het begin van de baktijd gaat het bladerdeeg eerst heel zacht worden en gaat dan druipen, is dus ook geen optie:(
rmascini

rmascini zegt:
Dag Yvonne. Appelbeignets zijn ook erg lekker. Die bak je echter in de hete olie, net als oliebollen. Je neemt dan schijfjes appel die je onderdompelt in het oliebollendeeg/bierdeeg en je laat ze in de hete olie glijden.
Yvonne van Spronsen

Yvonne van Spronsen zegt:
Ja daar ben ik ook wel benieuwd naar. Is het te vergelijken met appelbeignets?
Groetjes Yvonne:)
rmascini

rmascini zegt:
Dag Camilla, ik maak ook regelmatig deze bollen met ongeveer hetzelfde recept. Voor de volwassenen schenk ik er nog wel eens een paar druppeltjes rum overheen.
Ik heb wel twee vragen.
welke appels gebruik jij het liefst? Goudreinetten worden gauw zo nat. Een tweede vraag die hier wellicht mee te maken heeft is. Hoe zorg ik ervoor dat het bladerdeeg onder de bol goed doorbakt?:(
Rob