KookJij

Antilliaanse stoofpot

Een heerlijk antilliaanse stoofpot recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Antilliaanse stoofpot te bereiden

Kook eerst de sojabrokjes zo'n 20 minuten in kruiden-bouillon (zie hyperlink bij soja-brokjes voor info). Snij de paprika's in reepjes en hak de uien in grove stukjes. Bak de paprika's enkele minuten in olie en voeg dan alle overige ingrediënten toe met als laatste gekookte brokjes en de geperste knoflook. Wacht met het toevoegen van (al) het ananasvocht en kijk of de saus de gewenste dikte krijgt. Laat het gerecht ongeveer 30 minuten op een laag pitje stoven. Op smaak brengen met verse peper. Dit stoofgerecht is erg lekker met rijst, bulgur of quinoa.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Is Bulgur gelijk aan Tarli? dit kun je in Nederland kopen van Honig en gebruiken als rijst, is ook gekookte tarwe.
jennifer

jennifer zegt:
Hoi Cathleen, kun je bulgur hetzelfde gebruiken als funchi?
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Voorgekookte en gesneden tarwe is de basis van bulgur.
Het wordt ook wel eens de tarwe van het oosten genoemd.
Bulgur ontstaat door harde, volle tarwekorrels driemaal te stomen, te laten drogen, te pellen en te malen tot de korrels eerst in grove en nadien in fijne stukjes uiteenvallen.
cathleen

cathleen zegt:
Wat is bulgur of quinoa, de Antillianen eten vaak en graag funchie (maismeel) maar dan met vis of soep. :p