KookJij

Ananasdessert

Een heerlijk ananasdessert recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Nagerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: zelf bedacht
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ananasdessert te bereiden

Open het blik ananas, doe alles in een grote zeef, vang het sap op en laat goed uitlekken. Verdeel de ananasschijven per 2 over de kommetjes (1 kommetje/persoon). Doe het sap in een steelpannetje en meng het flanpoeder grondig met het sap. Breng het mengsel zachtjes aan de kook onder voortdurend roeren met de garde, en laat even zachtjes pruttelen. Voeg nu eventueel nog een beetje vanillesuiker toe (proeven !). Verdeel het gebonden sap over de kommetjes zodat de schijven ananas bedekt zijn. Zet de kommetjes een paar uur in de koelkast en laat grondig opstijven.
Versier de kommetjes vlak voor opdienen met een toef(je) slagroom, eventueel kan je er ook nog wat chocolade-schilfers over strooien.

Mijn kookverhaal (Luc Lauriks)

Super-éénvoudig en kinderen zijn er dol op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst