KookJij

Recept voor Amuse van roomkaas met zalm

Een heerlijk amuse van roomkaas met zalm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 16 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Marianne Oud
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Zet de gelatine in koud water. Maak de pijnboompitten en gerookte zalm zeer fijn. Houd 4 pijnboompitjes apart. Klop de slagroom stijf. Meng de roomkaas, zalm pijnboompitjes, slagroom, honing en basilicum en voeg de gelatine toe die vooraf 15 seconden in de magnetron gaat. Meng nogmaals goed. Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit er mooie amuses van. Steek op iedere amuse 1 pijnboompitje en leg er een klein stukje bieslook op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

willemien arts.v.d.heijden.

willemien arts.v.d.heijden. zegt:
Fijne recepten.
Anna

Anna zegt:
Hoi Jessy,
Dat is om de gelatine op te laten lossen. Je kunt dit ook verwarmen op je fornuis in een pannetje;)
Groetjes,
Anna.
KookJij.
jessy

jessy zegt:
Ziet er lekker uit, maar begrijp het volgende niet "voeg de gelatine toe die 15 min. in de magnetron gaat". Kan iemand mij uitleggen wat hier bedoeld wordt?
inge

inge zegt:
Lekker.
bonelly

bonelly zegt:
Was op internet aan het zoeken naar een amuse voor kerst en vond deze. Lijkt heel lekker en ga de amuse zeker maken.
Ria de Haas

Ria de Haas zegt:
voor de eerse kerstdag ga ik jou recept gebruiken op een amuse lepel. Bedankt:)
liske

liske zegt:
Dit mengsel gebruik ik vaker om eieren mee te vullen. Het ei halveer ik en de dooier druk ik door een zeef. dit roer ik door het mengsel en spuit er daarna mooie toefjes van in het eiwit. De gelatineblaadjes zijn niet noodzakelijk. voor de roomkaas is die van de Aldi ook zeer geschikt (Milsa verse kaas) en ook de zalm haal ik daar. Je krijgt dan een heerlijk chique hapje dat helemaal niet duur hoeft te zijn!
Joke

Joke zegt:
Je moet een beetje "spelen" met dit heerlijke gerecht. Ik heb bv Boursin gebruikt.
Als de smaakverhoudingen kloppen heb je gewoon een heerlijke amuse!!
Annemieke

Annemieke zegt:
Heerlijk recept, ik heb er net zolang basilicum ongedaan tot ik dit een beetje proefde...
6 grote verse bladeren, ik heb de eerste keer wel gelatine gebruikt, de 2 de keer niet meer, ik proefde niet echt verschil.
de gelatine bladen vochtig laten worden, uitknijpen en dan zonder water in een glaze kometje in de magnetron, dan hou je alleen de gelei, en deze zou er nog door heen kunnen...;)
euroborg

euroborg zegt:
geweldige amuse!
wij gaan hem maken voor opendag op onze school:D
Anouk

Anouk zegt:
Het recept is erg lekker. Ik ga het zeker nog een keer maken. Maar ik kon met deze hoeveelheid inderdaad wel een stuk of 40-50 amuses maken. Hoe kan dit Marijke Geurts?
Alleen de gelatine 15 sec in de magnetron had geen zin bij mij. Het mengsel heb ik ook een beetje warm gemaakt. Dan lost de gelatine makkelijker in het mengsel op.
Luuk

Luuk zegt:
De smaak van dit recept is prima, maar Aad heeft gelijk: de hoeveelheden kloppen niet. Ik kon er wel 40-50 stuks van spuiten. Ik denk dat de genoemde hoeveelheden een factor 10 te hoog zijn.
Aad

Aad zegt:
Een lekker recept maar met de beschreven hoeveelheid kun je wel 12 amuses maken. Totaal heb je ongeveer 500 gram aan ingredienten, als dat voor 4 personen is dan heb je amuses van 125 gram per persoon. Dat is geen amuse meer maar zelfs voor een voorgerecht vrij groot. Ik maak er wel 12 amuses van, dan blijft het een lekker hapje, een teasertje. Dat is toch de bedoeling van een amuse??

Fijne kerstdagen.:?:?:?
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Je kunt met deze hoeveelheid 4 van die bolletjes maken en je hebt 1 klein handje vol basilicum nodig
anne

anne zegt:
De vraag is al eerder gesteld, maar hoeveel basilicum heb ik nodig