KookJij

Amandelmakronen

In deze heerlijk luchtige amandelmakronen is geen bloem verwerkt, maar zijn gemalen amandelen (amandelmeel) gebruikt.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Koeken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandelmakronen te bereiden

  1.  Oven voorverwarmen op 130 graden boven- en onder-warmte (120 graden hete lucht).
  2. Eiwit met citroensap stijf kloppen. Beetje bij beetje suiker mee kloppen. Amandelaroma, gemalen amandelen en geschaafde amandelen voorzichtig door de eiwitmassa scheppen.
  3. Met 2 theelepels hoopjes op de met bakpapier beklede bakplaat leggen.
  4. Op de 2e richel van onder in de oven plm. 40 minuten drogen.
  5. Op het bakblik laten afkoelen

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ik maak deze koekjes meestal met Kerstmis. Zo leuk omdat ze helemaal wit zijn.
Gemakkelijk te maken en ze eten zo lekker weg.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst