KookJij

Ajam Pedis (Indonesische hete kip)

Een heerlijk ajam pedis (indonesische hete kip) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: MeiAsia
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ajam Pedis (Indonesische hete kip) te bereiden

Voorbereiding:
Breng 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook. Leg er de kipdrumsticks in en laat deze in 20 minuten gaar worden. Neem de kip uit de bouillon en droog deze goed af. Smeer de drumsticks in met de kruidenpasta en laat ze 1 uur in de koelkast staan.
Maak ondertussen de groenten klaar. Pel en snipper de ui, de knoflook en de Spaanse peper. Was en snijd de snijbonen.

Bereidingswijze:
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de ui, knoflook, peper en sereh op laag vuur tot het gaat geuren. Voeg de snijbonen en de kokosmelk toe en kook de groenten op laag vuur in 10 minuten gaar. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Leg de drumsticks erin en bak ze op middelhoog vuur tot een krokant korstje is gevormd en de kip goed heet is.
Serveer de drumsticks met de groenten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Je recept meegenomen. Lijkt me heerlijk. Gr. Els