Recept
« Terug naar recepten
					
						Ajam Pedis (Indonesische hete kip)
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Ajam Pedis (Indonesische hete kip)
Een heerlijk ajam pedis (indonesische hete kip) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jacko Cornelissen
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									MeiAsia
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Ajam Pedis (Indonesische hete kip) te bereiden
    Voorbereiding:
Breng 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook. Leg er de kipdrumsticks in en laat deze in 20 minuten gaar worden. Neem de kip uit de bouillon en droog deze goed af. Smeer de drumsticks in met de kruidenpasta en laat ze 1 uur in de koelkast staan.
Maak ondertussen de groenten klaar. Pel en snipper de ui, de knoflook en de Spaanse peper. Was en snijd de snijbonen.
Bereidingswijze:
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de ui, knoflook, peper en sereh op laag vuur tot het gaat geuren. Voeg de snijbonen en de kokosmelk toe en kook de groenten op laag vuur in 10 minuten gaar. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Leg de drumsticks erin en bak ze op middelhoog vuur tot een krokant korstje is gevormd en de kip goed heet is.
Serveer de drumsticks met de groenten.
    
									Breng 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook. Leg er de kipdrumsticks in en laat deze in 20 minuten gaar worden. Neem de kip uit de bouillon en droog deze goed af. Smeer de drumsticks in met de kruidenpasta en laat ze 1 uur in de koelkast staan.
Maak ondertussen de groenten klaar. Pel en snipper de ui, de knoflook en de Spaanse peper. Was en snijd de snijbonen.
Bereidingswijze:
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de ui, knoflook, peper en sereh op laag vuur tot het gaat geuren. Voeg de snijbonen en de kokosmelk toe en kook de groenten op laag vuur in 10 minuten gaar. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Leg de drumsticks erin en bak ze op middelhoog vuur tot een krokant korstje is gevormd en de kip goed heet is.
Serveer de drumsticks met de groenten.
                    
Els Meeuwsen zegt: