KookJij

Recept voor Aardbeientompoucen

Een heerlijk aardbeientompoucen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 190 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: foldertje bij aardbeien aankoop
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Bakplaat bekleden met bakpapier.
Steek uit het bladerdeeg 8 rondjes.
Leg ze op het papier.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg,.(voorkomt bol staan), bestrijk met ei.
Amandelschaafsel over 4 rondjes strooien en iets aandrukken,
15 min bakken, af laten koelen.

Gelatine blaadjes 10 min weken in koud water.
In pannetje op laag vuur oplossen.
Aardbeien met staafmixer pureren.
Afgekoelde gelatine bij de aardbeien voegen.

Slagroom kloppen en bij de aardbeienpuree doen.
Doe over in de vierkante schaal en 3 uur laten opstijven.

De "bavarois" ff een paar seconden in warm water zetten
en dan storten op een (vochtig gemaakt) groot bord.
Steek er 4 rondjes uit.

Maak de tompouce:
een plakje bladerdeeg,
een rondje bavarois,
afdekken met rondje bladerdeeg met amandelen
poedersuiker strooien
muntblaadje als garni

Mijn kookverhaal (Barbara Metz-Saffrie)

FF op de valreep nog aardbeien kopen en bereiden.
Oók leuk om met de oudere (klein)kinderen te maken.
De allerkleinsten kunnen meehelpen met poedersuiker
strooien (is aanrechtblad en vloer meteen gesuikerd) en
de muntblaadjes erop zetten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Heb een tip gekregen om tompoucen "ongeschonden" te kunnen eten.
Met een schaar knip je de bodem+vulling doormidden en dán de glazuurtop. Zó kan je het mooi halveren en je kunt er zelfs "tommy's" van maken! Vond het een leuk idee om door te geven...:p
Els

Els zegt:
Bij m'n favo's gezet;)
Els

Els zegt:
Leuk receptje, maar ik zou het bladerdeeg eerst insmeren met ei en dan pas inprikken dat voorkomt dat de gaatjes vol gaan zitten met ei. Verder succes met je receptjes. :)