KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Aardbeien roomijs

Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: ca. 6 ? personen
Categorieën:
  1. > IJs
  2. > Coupes
Bevat per éénpersoons portie: 270 kCal energie
22 Gram vet
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Quick & tasty ijs
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Klop de eigelen en de (poeder)suiker tot een dik geheel.
Verwarm de gecondenseerde melk met de vanille (essence) op laag vuur en roer dit door het eimengsel.
Klop boven zacht kokend water tot het mengsel iets dikker wordt. Laat het geheel afkoelen.
Spatel de aardbeien en de slagroom 'luchtig' door het mengsel en doe het over in de ijsmachine of keukenmachine. Laat het draaien tot het mengsel stijf is en/of de 'messen' stoppen.
Doe het over in een diepvries doos en zet het tot gebruik in de vriezer.

Mijn kookverhaal (Joke Wiggers)

Ik heb dit voorjaar een aardbeienplant gekocht (in pot) en nu heb ik er zoveel vruchten van....té gek! Dus heb ik allerlei receptjes gezocht waarin ik kan toveren met een aardbeitje. Dus ook dit aardbeienijs! Ik heb (ooit) in een kerstpakket een klein ijsmachientje gekregen en eigenlijk nooit gebruikt. Nu dus voor het eerst met het aardbeienijs. Maar ik geloof ook zeker dat dit recept gaat lukken als je geen ijsmachine of keukenmachine hebt! Wanneer je gewoon je mixer gebruikt met de gardes en dit op een middelmatige stand door roert (wel lang), dat je uithoudingsvermogen ook wordt beloond met heerlijk ijs!
Zelf heb ik er (omdat ik gekookte rijst over had) er warme rijstpoffertjes bij gemaakt en het was een succes! MET een goeie dot slagroom dan wel....:-)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

zegt:
Vooral die dot slagroom:D:D Klinkt TOP!
Je had er toch ook een leuke foto van?
XXX