KookJij

Aardappelappelbollekes met rozijnen

Een heerlijk aardappelappelbollekes met rozijnen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelappelbollekes met rozijnen te bereiden

Aardappelen schillen, in kleine blokjes snijden en beetgaar koken in licht gezouten water.
Appel in fijne blokjes snijden, mengen met amaretto en rozijnen.
Pureer de aardappelen kruiden en voeg de appelmengeling toe, roer alles goed onder elkaar.
Klop het eike los in een kom.
Chapelure of paneermeel voor sommigen evenzeer in een kom.
Maak 8 mooie bolletjes van de puree en wentel in het eike daarna in de chapelure.
Bak deze in de frietpot of frieteuse goudbruin aan.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gigi

gigi zegt:
Je weet maar nooit hé, lach..
Ik probeer dat van 't weekend uit!
:p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Gina, als je gaat kijken bij categorie staat vermeld hoofdgerechten aardappels. Zie me geen aardappels eten bij een dessert. Maar je kan het altijd proberen wie weet valt het in de smaak :);):p
gina

gina zegt:
Ziet mij er lekker uit maar is dit als dessert bedoeld ?