KookJij

Aardappel-groenten bordje op de boerenbuiten

Een heerlijk aardappel-groenten bordje op de boerenbuiten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-groenten bordje op de boerenbuiten te bereiden

Aardappelen schillen, wassen en in vier snijden.
Boontjes in twee snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Tomaat in zes snijden.
Bak de aardappelen rauw aan in boter, voeg de boontjes toe en de ajuin. Goed naar smaak kruiden, voeg evenzeer de de bouillon toe.
Zet het vuur lager, deksel op de pan en laat op een zacht vuur sudderen (dit gerecht kan evenzeer goed in de tajine).
De laaste 10 min de room, tomaat en boursin toevoegen, roer voorzichtig alles onder elkaar.
Serveer zeer warm.
Dit gerecht kan zowel bij gevogelte, vis en andere vleessoorten geserveerd worden.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je wel Jeannine ;-)
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Ook gemaakt, geproefd en meer dan goedgekeurd. Groetjes Jeannine
derbyke

derbyke zegt:
Een zeer goed idee, zal het wel horen wat het is geworden.:);):p
Anna

Anna zegt:
Tof gerechtje! Zit te denken....lekker in combi met het Ardeens gebraadje:);):p:D
Anna

Anna zegt:
Wordt er in den beginne geen vocht toegevoegd, of is er genoeg aan de boter en vocht van de groentes, madammeke?;):D