Recept
« Terug naar recepten
Pepesan Ikan
PT45M
Pepesan Ikan
Een heerlijk pepesan ikan recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pepesan Ikan te bereiden
Snijd de filets in 4 gelijke delen. Halveer de paprika's, verwijder steel en zaadlijsten en hak ze fijn. Knijp de knoflookteentjes uit. Meng in een kom paprika en knoflook door de boemboe pepesan. Schep de stukken vis door het mengsel, dek de kom af en marineer de vis 1 nacht in de koelkast. Snijd van de citroen 4 dunne plakjes. Knip 4 stukken bakpapier af, die meer dan groot genoeg zijn om een stuk vis in te verpakken. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet het midden van elk stuk papier in met wat olie. Verdeel de marinade over de stukken papier en leg op elk een stuk vis. Leg op de stukken vis een blaadje laurier en een plakje citroen. Vouw het papier naar boven toe samen en bind de pakjes dicht met een stukje keukengaren. Leg de pakketjes op de bakplaat en schuif deze in de oven. Bak de vis in 20 minuten gaar. Serveer ze in papier en maak de pakketjes aan tafel open.
Sjourd Janssen zegt:
Pepesan maak ik altijd van GESTOOMDE of verse makreel en zelf gemaakte sambal met heel veel djeroek poeroet blaadtjes, serehblad en laurier daarna pak ik ze in in piang (bananen-) blad.
De geur komt je tegemoet wanneer je het pakje dan open doet...en dan met gewone witte rijst en ketimoen ofwel komkommer.
Smakelijk eten,
Mvg. Sjourd