KookJij

Aubergine op olie

Een heerlijk aubergine op olie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Rosa's Italiaanse Keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aubergine op olie te bereiden

Schil de aubergines.Snijd ze in plakken van 2-3 cm. dik.
Leg ze in een grote, diepe schaal en bestrooi ze met zout.
Laat ze 24 uur onafgedekt op kamerternperatuur staan.
Tegen die tijd zullen de aubergines veel vocht hebben geproduceerd.
Laat ze vervolgens goed uitlekken. Ik leg de plakken altijd in een vergiet met iets zwaars erop om er zoveel mogelijk vocht uit te persen.
Spoel de schaal schoon en leg de aubergineplakken er weer in.
Giet de azijn erover en zorg dat ze goed onderstaan.
Laat ze 24 uur onafgedekt op kamertemperatuur staan.
Laat ze daarna 4 uur uitlekken in een vergiet met iets zwaars erop, zodat ze zoveel mogelijk vocht kwijtraken.
Leg de aubergine in een grote kom met de knoflook, venkelzaad, oregano, evt. chilivlokken en 250 ml. olijfolie.
Meng alles goed.
Doe de plakken dan in de weckpot, druk ze aan met een houten lepel,
Vul de potten verder met olijfolie en sluit goed af.
Na 1 maand is de aubergine eetbaar, maar de plakken blijven ongeveer 1 jaar goed.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Heb het nog niet geproefd!.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wouros

wouros zegt:
Bedankt Hans,
Goed idee voor de laatste aubergines uit de kas.
Laat nog weten of je het zelf lekker vindt.