KookJij

Zuurkool op Elzasser wijze met Gewürztraminer

Een heerlijk zuurkool op elzasser wijze met gewürztraminer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 85 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Carrefour
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkool op Elzasser wijze met Gewürztraminer te bereiden

1. Verwarm in een stoofpan de olijfolie en fruit de ui en het knoflook. Voeg de helft van de zuurkool toe. Plaats het buideltje kruiden, het gerookte spek en het hammetje op de zuurkool. Giet de wijn en het water over de zuurkool. Voeg peper en een klein snufje zout toe. Sluit af. Laat 65 minuten zachtjes doorkoken.
2. Voeg de casselerrib en de worsten toe. Laat 5 minuten verder garen.
3. Verwijder het vlees en de worsten. Snijd het vlees in plakken. Schik het vlees en de worsten rond de zuurkool. Garneer met schijfjes appel en een takje tijm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Je recept meegenomen en volgens mij gaat de 2e helft over het spek en hammetje.
ineke60

ineke60 zegt:
hallo lize.
Kassler kun je in Nederland alleen als broodbeleg kopen, ik ken het uit Duitsland en daar is het gerookt, erg lekker. Ik woon niet zo ver van de Belgische grens dus als je het bij jullie kunt kopen is dat voor mij weer een reden om de grens eens over te gaan voor boodschappen.:)
ak

ak zegt:
Lijkt me erg lekker. maar wat doe je met de andere helft van de zuurkool? Stap 1 voeg helft van zuurkool toe. maar kan niet vinden wat je met andere helft doet.

Maar nogmaals lijkt me erg lekker. :p
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Eigenlijk hoort in Elzasser zuurkool vers spek. Toen ik hier nog een slager had bestelde ik dat, en dan hield hij het apart als hij een varken uitbeende. Tip dus voor wie nog een goede slager heeft.