KookJij

Zuppa di pomodoro – Italiaanse tomatensoep

Een heerlijk zuppa di pomodoro – italiaanse tomatensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Sabina kookt!
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuppa di pomodoro – Italiaanse tomatensoep te bereiden

Doe in een soeppan de inhoud van het blikje tomatenblokjes, de groentebouillonpoeder of de fijngeknepen bouillontablet, het water en de gemengde Italiaanse kruiden. Mix dit goed door elkaar met een staafmixer zodat het een homogene massa wordt.
Verwarm dit tot tegen de kook aan; laat het niet koken.
Rooster in de oven de sneetjes ciabatta en besmeer die met pesto (‘crostini’).
Verdeel de soep over de borden en schenk er een klein straaltje slagroom of koksroom in. Garneer de borden af met een klein takje peterselie en geef er de besmeerde ‘crostini’ bij.
Bon appetit!

Mijn kookverhaal (Peter Housmans)

Supersnel recept voor het maken van een smakelijke Italiaanse tomatensoep.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

pietro1948

pietro1948 zegt:
Helaas lukt het me niet om het recept te corrigeren naar 2 personen. Hou hier svp rekening mee: het is voor 2 borden soep.:?

Al aangepast, Redactie KookJij
pietro1948

pietro1948 zegt:
Liske heeft gelijk; hoeveelheid is voor ruim 2 borden soep. Ik zal het recept aanpassen.
Nelleke:
Enkele verse tomaten verrijken het recept inderdaad qua smaak. Ik zal eens uittesten of het soepje dan net zo snel serveerklaar is.
Bedankt voor de reacties. ;)
janvignoble

janvignoble zegt:
Lekker.
nelleke

nelleke zegt:
Zelf doe ik het ook ongeveer zo maar doe er altijd nog een stuk of wat verse tomaten bij. Vind de smaak dan "echter"
Liske

Liske zegt:
Lekker soepje, maar lijkt me erg weinig voor 4 personen!