KookJij

Zuid-Franse vissoep

Een heerlijk zuid-franse vissoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: van onze kampeervakanties in de jaren 80 in Frankrijk.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuid-Franse vissoep te bereiden

In de soeppan helft van de olie verhitten en de knoflook 1 min. fruiten. Aardappelblokjes toevoegen.
Witte wijn, tomatenblokjes (incl. vocht) en 250 ml water erbij schenken.
Bouillonblokje erboven verkruimelen en het geheel aan de kook brengen. Soep afgedekt op een laag vuur 10 min. laten koken.
Na 5 min. kabeljauw in de soep leggen en mee laten garen en de laatste minuut de fruits de mer door de soep roeren en kort meewarmen. Op smaak brengen met peper, zout en evt. wat verse Provençaalse kruiden of verse peterselie.

Mijn kookverhaal (Renate van den Elshout-Hogeweg)

Er zijn veel varianten op deze soep, maar dit is een snelle en zeer smakelijke soep.
Wij eten dit vaak als hoofdgerecht met een stukje stokbrood.
Je kunt er nog verse soepgroenten aan toevoegen of wat gekookte rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

C.Leatemia

C.Leatemia zegt:
Lijkt me een goed recept,
zal zeker dit maken:?:)
rmascini

rmascini zegt:
Lijkt me heerlijk...ik ga het zeker proberen..:p
meneertje

meneertje zegt:
Lijkt mij erg lekker ga het gauw proberen lijkt mij lekker voor op de camping.