KookJij

Zondagsontbijt

Een heerlijk zondagsontbijt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zondagsontbijt te bereiden

-Het bladerdeeg laten ontdooien.
-Bij 4 plakken bladerdeeg met een beker of iets dergelijks een rondje uit steken waar een rauw ei in past.
-De overige plakken bladerdeeg beleggen met de ham en kaas maar de randen vrijlaten.
-De randjes insmeren met water en dan de bladerdeegplakken waar het rondje uit gestoken is erop leggen.
-Met een vork de randjes goed aandrukken (ziet leuk uit met een vork).
-± 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°C bakken tot het bladerdeeg "omhoog" komt.
-Dan de eitjes boven het rondje breken (kijk dat de dooier heel blijft) en bestrooien met peper en zout.
-Nu terug in de oven tot het ei gestold is en het deeg mooi goudbruin.
-Bestrooien met de verse peterselie en meteen serveren.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Ik zelf vind het altijd leuk om van de uitgestoken rondjes bladerdeeg figuurtjes te maken en deze erop te plakken met wat water, dit kan je aanpassen naar verjaardagen (de cijfers uitsnijden) of pasen (paaseitjes uitsnijden) of met kerst (sterren etc) en ga zo maar door, altijd succes, vooral als je de naam van je kids erop "plakt" !

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst