KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Zomerzuurkool

Een heerlijk zomerzuurkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ouderlijk huis
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kook de zuurkool.
Kook de aardappelen apart,
als het gaar is, afgieten en door elkaar stampen.
Ondertussen in de koekenpan op een zacht vuurtje de spekblokjes uitbakken en na een min. of 5 de uitjes erbij doen. Dit zachtjes een paar min. bakken, dan het fruit uit blik (uitgelekt) bijdoen.
Kipfilet naar wens bakken.
Het ui-spek-fruitmengsel door de zuurkool scheppen.
De kipfilet erboven op leggen en de jus (met naar wens wat vruchtensap uit het blikje) er apart bij serveren.

Mijn kookverhaal (Renate van den Elshout-Hogeweg)

Mijn moeder (92) heeft dit recept verzonnen omdat ze zelf niet van zuurkool hield, maar mijn vader wel.
Dit was een goed compromis voor haar, zoals zoveel dingen in het leven alleen soms zijn op te lossen, door veel te praten met elkaar, en compromissen te sluiten. Ze zijn ruim 70 jaar samen geweest.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

renatehogeweg

renatehogeweg zegt:
Dag Danielle, is jouw oma ook zo oud geworden?
Wat leuk dat zij ook zo genoot van dit recept.
Ik wens je veel sterkte toe in het gemis om haar.
Je zult waarschijnlijk ook veel mooie herinneringen aan haar blijven bewaren. Grts Renate.
danielle

danielle zegt:
Het is echt heerlijk, mijn oma die inmiddels overleden is genoot er ook van en vandaag maak ik het weer, erg bedankt!!!
renatehogeweg

renatehogeweg zegt:
Anna wat leuk dat jij recepten bedenkt waar je beiden van kunt genieten. Jouw spinazie ovenschotel lijkt me ook zalig en ik zal die zeker een keertje maken.
grts van Renate;)
Anna

Anna zegt:
Renate, geweldig, jouw verhaal erbij. Inderdaad, het is vaak compromisen sluiten, maar je kan er leuke dingen mee bereiken. Mijn manlief is echt van de Hollandse pot, ik geef er graag een accentje aan. En zo kan je leuke combinaties maken.
Hier een variatie op de oer-hollandse spinazie: http://www.kookjij.nl/recept-spinazie-ovenschotel
Groetjes, Anna.
KookJij.