KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Zoetzuur varkensvlees

Een heerlijk zoetzuur varkensvlees recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Wokken
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Zeef voor het beslag de bloem, maizena en het bakpoeder boven een kom. Voeg de olie toe en zoveel water als nodig is om een soepel beslag te maken (ongeveer 1,75 dl). Verhit in een wok de olie tot hij bijna rookt. Haal de stukjes vlees door het beslag en bak ze in porties gaar. Laat het vlees afkoelen. Giet alle olie, op 1 theelepel na, uit de wok en zet de wak weer op het vuur. Roerbak de ui, de paprika, de stukjes ananas, de wortel en de bamboespruiten 1 a 2 minuten. Haal de groente uit de wok en zet ze apart.

2. Meng alle ingredienten voor de saus en breng het mengsel in de wok aan de kook. Blijf roeren tot de saus dik en helder is. Voeg na 1 minuut het vlees en de groenten toe en verwarm ze 1 a 2 minuten. Schep het mengsel op een schotel en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Maartje

Maartje zegt:
Erg lekker. Ik heb hert klaargemaakt met seitan (gekruid met een beetje 5spice) en tahoe. een beetje zout of bouillon in de saus mocht wel.
Jing Jang

Jing Jang zegt:
het is een lekker en mooi gerecht.
Chinees

Chinees zegt:
2e echte chinees recept die ik hier tegenkom. De bief met oestersaus is ook Chinees. De rest is Indonesisch of Surinaams? Of gewoon Nederlands.. Goed recept. Dit is beter bekend ook als de orginele Koe Lo Yuk.
bobby

bobby zegt:
Het recept is een beetje aan de zure kant door de azijn. Als je hem wat zoeter wilt hebben (zoals bv bij de chinees) kan je er wat extra suiker bij doen en/of wat minder azijn.