Recept
« Terug naar recepten
					
						Zeeuwsesalade met zeeuwse garnalen en gegrilde scampie's met zeewierdressing
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zeeuwsesalade met zeeuwse garnalen en gegrilde scampie's met zeewierdressing
Een heerlijk zeeuwsesalade met zeeuwse garnalen en gegrilde scampie's met zeewierdressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Lambert de Bruijn
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zeeuwsesalade met zeeuwse garnalen en gegrilde scampie's met zeewierdressing te bereiden
Laat de zeewier 20 min.in water wellen.Doe de helft van het zeewier met de azijn in een mengbeker van de keukenmachine en draai er een zachte puree van.Voeg al draaiend langzaam de olie toe zodat er een gladde saus ontstaat.Doe de dressing in een kom en snijd de rest van de zeewier in smalle reepjes en roer deze door de dressing.Breng de dressing op smaak met wat citroensap,peper en zout.Pluk de gewassen sla in stukjes en maak haar licht aan met de dressing.Pel de scampi's,verwijder de darmkanaal en leg ze enkele min. onder de hete grill en zout ze lichtjes.Verdeel de sla over de vier borden,strooi er wat zeeuwse garnaaltjes over en leg per bord twee scampi's bij.
Garneer de borden met partjes tomaat en komkommerballetjes.
									Garneer de borden met partjes tomaat en komkommerballetjes.
 
                    





 
					
monique zegt: