KookJij

Zalmtaartje met garnalen en limoencrème

Een heerlijk zalmtaartje met garnalen en limoencrème recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: albert tielemans
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmtaartje met garnalen en limoencrème te bereiden

Snijd de zalmfilet in kleine blokjes. Boen de limoenen of citroen schoon onder heet water. Rasp 1/2 eetlepel van de schil en pers de vrucht(en). Meng het sap met de rasp en gemalen zeezout en marineer hierin de zalmblokjes minimaal 30 minuten. Snijd de Noorse zalm en garnalen in kleine stukjes. Schil de komkommer en verdeel deze in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Klop de room lobbig.

Bereiden:
Meng de gemarineerde zalm, Noorse zalm, garnalen, dille, witte wijn en honing. Verdeel de gewassen gemengde sla over vier borden. Vorm van de zalmblokjes, eventueel met behulp van een vormpje of steker, Een taartje of een rond torentje op de salade. Bestrooi het geheel met de komkommer- en paprikablokjes en versgemalen peper. Meng de crème fraîche met de half geklopte slagroom en een eetlepel limoensap. Schep de limoencrème op de zalmtorentjes.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Patrick en sophie

Patrick en sophie zegt:
Lekker.