KookJij

Zalm(gerookt) met Sterke Krab

Een heerlijk zalm(gerookt) met sterke krab recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm(gerookt) met Sterke Krab te bereiden

1).Het krabvlees uit het blijkje ontdoen van velletjes en stukjes kraakbeen en fijnmaken.
2).Meng de krab met de sour cream,sjalotjes,knoflook en Tabasco.
3).Doe de wodka in een klein pannetje en verwarm, roer er dan de lepel agar agar door, houd 5 minuten aan de kook en blijf roeren. Laat dit afkoelen en enigszins lobbig worden.
4).Ondertussen de stripjes gerookte zalm klaar leggen om besmeerd te worden.
5).Zodra de citroenwodka lobbig gaat worden meteen grondig door het krabmengsel verwerken, zodat een homogeen mengsel ontstaat. Dit mag verder afkoelen.
6).Besmeer de zalm stripjes (een stuk of 20) en rol ze op.
7).Bewaar onder folie in de koelkast.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Naast dit hapje ook denken aan een "nieuwe" nieuwe haring en een "bloody haring".

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst