KookJij

Zalmfilets in Sesam met Doperwtenpuree

Een heerlijk zalmfilets in sesam met doperwtenpuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmfilets in Sesam met Doperwtenpuree te bereiden

1).Zet de krielaardappeltjes in de schil in water en kook bijna gaar en zet ze dan warm weg.
2).Verhit de 5 eetlepels olijfolie in een pannetje en fruit daarin aan de ui, knoflook en gemberrasp.
3).Doe daarna in de keukenmachine met de doperwten, basilicumblaadjes, sap+ rasp van 1 citroen en draai daarvan een homogene puree. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart en warm weg.
4).Smeer de filets in met 10 gram sesamzaad aan boven- en onderkant. Verhit in de grote anti-aanbak-bakpan de olijfolie, sesamolie en roomboter en bak daarin de vis zo, dat er alleen in het midden een kleine zone opaak blijft. ("rosé")

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP :
Verdeel de erwtenpuree over de voorverwarmde borden (in het midden) en leg daarbovenop de zalmfilets.
Leg een paar krieltjes er naast en drup er wat gesmolten roomboter over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst