Recept
« Terug naar recepten
					
						Zalm/dillesaus voor bij asperges
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zalm/dillesaus voor bij asperges
Asperges met zalm is een klassieke combinatie. Door de gerookte zalm in de saus wordt het eigenlijk alleen nog maar lekkerder. De saus kun je zowel gebruiken voor bij de asperges als bij de zalm. Ook in combinatie met pasta is dit een heerlijke saus.
Je kunt het beste gewoon zalmsnippers gebruiken want je moet de gerookte zalm toch fijnsnijden voor in de saus.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Regionale
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zalm/dillesaus voor bij asperges te bereiden
- Schil de asperges en snij ongeveer 1 cm van de onderkant af, kook ze ongeveer 10 minuten in water met zout en foelie en laat ze dan nog ongeveer 20 minuten in het hete water staan met het deksel op de pan.
- Verwarm de room in een pannetje, voeg de edik (azijn + suiker) wijn en het kooknat toe.
- Laat het zachtjes aan de kook komen en voeg de zalmsnippers en de dille toe en verwarm dit 2 minuutjes mee.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Heerlijk met asperges, verse zalm en gebakken kriel. Maar ook uitermate geschikt als pasta saus
									 
                    




 
					

