KookJij

Zalm/dillesaus voor bij asperges

Asperges met zalm is een klassieke combinatie. Door de gerookte zalm in de saus wordt het eigenlijk alleen nog maar lekkerder. De saus kun je zowel gebruiken voor bij de asperges als bij de zalm. Ook in combinatie met pasta is dit een heerlijke saus. Je kunt het beste gewoon zalmsnippers gebruiken want je moet de gerookte zalm toch fijnsnijden voor in de saus.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm/dillesaus voor bij asperges te bereiden

  1. Schil de asperges en snij ongeveer 1 cm van de onderkant af, kook ze ongeveer 10 minuten in water met zout en foelie en laat ze dan nog ongeveer 20 minuten in het hete water staan met het deksel op de pan.
  2. Verwarm de room in een pannetje, voeg de edik (azijn + suiker) wijn en het kooknat toe.
  3. Laat het zachtjes aan de kook komen en voeg de zalmsnippers en de dille toe en verwarm dit 2 minuutjes mee.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Heerlijk met asperges, verse zalm en gebakken kriel. Maar ook uitermate geschikt als pasta saus

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst