KookJij

Recept voor zalmburger met pittige mayo en komkommersalade

heerlijk gerecht ook geschikt voor kinderen die niet van vis houden probeer dit eens uit bij je kinderen en ze eten vis zonder dat ze het weten
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. VOORBEREIDINGEN: 
  2. Mix de stukjes zalm met het eiwit , citroensap , een snuf zout en peper in een keukenmachine tot een grof .
  3. Schep met de hand 3 eetlepels bosui en eventueel paneermeel erdoorheen als het gehakt te nat is .
  4. Vorm met natte handen 4 grote burgers vvan het zalm gehakt en leg afgedektin de koelkast.
  5. BEREIDING:
  6. Maak een salade van de komkommer , de rest van de bosui , peterselie en radijs.
  7. Schep een paar druppels citroensap en 1 eetlepel olijfolie erdoor.
  8. Breng op smaak met peper en zout .
  9. Verhit dee rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalmburgers om en om in circa 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  10. Snijd intussen de broodjes door en meng de mayonaise met mierikswortel .
  11. Bestrijk de broodjes met de saus en verdeel wat salade  erover.
  12. Leg de zalmburger erop  en steek de broodkapjes vast met een prikker.
  13. Ssrveer de rest van de salade erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Kees

Kees zegt:
Benieuwd naar de bereiding, maar zie niks meer na stap 1