KookJij

Zalm uit de Oven met Aziatisch Tintje

Een heerlijk zalm uit de oven met aziatisch tintje recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Kennissen met familie in Australie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm uit de Oven met Aziatisch Tintje te bereiden

1).Dep de stukken vis droog met keukenpapier.
2).Maak een mengsel met de wijn, ketjap, knoflook en chili sauce.
3).Laat de stukken zalm marineren ged. 1 uur in de marinade en zorg er voor dat de stukken zalm volledig worden bewerkt door de marinade (dus regelmatig draaien).
4).Doe ruim peper op de zalm en als nodig iets zeezout.
5).Leg de stukken zal op het ovenblik met vel naar beneden
6).Schuif in de oven in het midden en laat 15 minuten garen.
7).Dan stukken zalm draaien op andere zijde en nog eens 5 minuten nagaren.
8).Vlak voor het opdienen mooie olijfolie e.v. op de zalm druppelen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er rijst en de ketjap en zoete chilli saus apart er bij.
Combineer met een groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst