KookJij

Recept voor Zalm uit Alufolie met Indonesisch Tintje

Een heerlijk zalm uit alufolie met indonesisch tintje recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1).Doe in de keukenblender de ui, knoflook, sambal,
laos, ketumbar en djinten en draai hiervan een mooie,
homogene boemboe.
2).Verhit de olie in een anti-aanbak pannetje en fruit daarin de boemboe ruimschoots, zodat de aroma's goed loskomen. Doe er dan de ketjap door en de azijn en warm nog even goed door.
3).De vismoten met deze boemboe-ketjap goed insmeren en daarna verpakken in de alu-folie (prik wel een paar gaatjes in het folie, zodat de stoom kan afgaan).
4).De pakjes vis een halfuurtje in de koeling leggen en daarna in de oven, die werd voorgewarmd op 200 °C. De pakjes vis blijven een halfuur in de oven en kunnen dan worden opgediend.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Hierbij kan aardappelpuree worden gegeten of witte rijst, gele rijst of een of andere nasi goreng.
Geef bij de vis een paar stukjes citroen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
En Jan !! Het gezin heeft genoten !
Een heerlijke marinade hoor ?:):p
Ik vind dat ik het resultaat behoor te vertellen.:p:p;)
mia7

mia7 zegt:
Hallo Jan, wil jou laten weten dat het met de rijstolie is gelukt, smaakt best lekker het heeft wel een smaakje. En !...het ruikt hier lekker naar de marinade straks insmeren in de koelkast en vanavond in de oven!!:):p:p:p
Bedankt Jan, een fijn weekend !!
Groet Mia!:)
mia7

mia7 zegt:
Groetjes Mia :)
mia7

mia7 zegt:
je reactie:)
Wij gaan vanavond de stad in ,zien of ik daar rijstolie kan krijgen.Ik verheug mij het morgen te maken:)
Ik heb nooit geweten dat rijstolie tegen exstreme hitte kan ! Goed om te weten :)
Bedankt voor je reactie:)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Mia 7, Natuurlijk mag je het met een andere olie maken. Ik gebruik vaak rijstolie, omdat het geen smaak heeft en heel goed tegen extreme hitte kan.
Jan A.
mia7

mia7 zegt:
Nu heb ik rijstazijn gekocht inplaats van olie.Ik dacht dat ik toch nog de olie gevonden had:(Gaat het weer niet door vandaag .Nu stampot boerenkool ! :)
mia7

mia7 zegt:
Hallo Jan,kan het ook met een andere olie ?
Zondag wilde ik het maken, nu vandaag proberen :)

Groetjes Mia.
lidy du bois

lidy du bois zegt:
Wat een geweldig lekker recept we hebben er net van gegeten met witte rijst bedankt. gr lidy.
mia7

mia7 zegt:
Jan, mijn man is dol op vis. Dit zal een verrassing zijn zondag ;):p:p

Groetjes Mia.