KookJij

youvétsi

Een heerlijk youvétsi recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: familie in greece
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe youvétsi te bereiden

Verhit de boter in een braadpan en laat het vlees bruin worden. Voeg de ui en de knoflook toe en laat het zachtjes sudderen totdat het zacht is 1 ½ uur
Voeg de tomatenstukjes, tomatenpuree, citroensap, zout, oregano ,kaneel stokje peper, komijnzaad en zoveel water toe, dat het vlees onder staat.
Laat het met een deksel erop sudderen op een laag vuur totdat het vlees zacht is en de saus is ingedikt. Voeg de youvetsi(kritharaki) pasta erbij en blijf roeren tot de pasta gaar is.30 minuten roeren op een laag vuurje anders koek het vast aan de bodem van je pan
Strooi de geraspte kaas er over .(kaneel stokje na een half uurtje er uit halen anders proef je alleen kaneel)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst