KookJij

Yoghurtpunt

Een heerlijk yoghurtpunt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Yoghurtpunt te bereiden

De yoghurt ongeveer 5 à 6 uur uit laten lekken in een schone theedoek op een vergiet boven een kom.
De ingrediënten voor de bodem door elkaar kneden, en verdelen in de springvorm. Gaatjes er in prikken en ongeveer 30 min. in een voorverwarmde oven van 200°C bakken.





Voor de yoghurtvulling , suiker in het vocht van de mandarijntjes oplossen door het warm te maken. Hier de geweekte gelatine in laten oplossen en bij het afkoelen door het yoghurtmengsel doen. Als laatste de partjes mandarijntjes erdoor doen. Dit op de afgekoelde bodem scheppen.


Eerst slagroom door de yoghurt, dan het eiwit, dan de vanillesuiker, dan mandarijnenoplossing en als laatste de mandarijnen.

De taart ongeveer een nacht laten opstijven in de koelkast.

Mijn kookverhaal (tineke van Meeuwen)

Mijn moeder maakte deze taart altijd voor de hele familie. Als er iemand jarig was, hoefde ik nooit iets aan gebak te kopen. Zelfs vrienden rekenden op dit gebak. Toen sloeg het noodlot toe en ze stierf. Recept ging mee het graf in. Mijn zus en ik zaten er wel vaak bij als ze deze taart maakte. Mijn zus herinnerde zich bepaalde ingrediënten en ik ook. Zo beetje bij beetje hebben wij toch weer het originele recept weten te bemachtigen. Hoop dat jullie kookvrienden er net zoveel plezier aan hebben. Voor mijn kinderen staat het nu beschreven, want die willen het ook niet kwijt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

boomer

boomer zegt:
Ben er bang voor, maar ontzettend benieuwd. Laat je het me weten? Tineke
liesbeth12

liesbeth12 zegt:
Oh ja, ik dacht al.
Hij staat in de koelkast op te stijven, ik heb de slagroom eerst geklopt en toen erdoor gedaan.
Maar ja, een foutje is menselijk toch.
Ik laat het je wel weten of hij gelukt is, is denk alleen dat er nu te weinig gelatine in zit?
Denk je niet?
djmagich

djmagich zegt:
Hallo Tineke,

Ik heb het recept even voor je aangepast!

Harry Löhr
KookJij.nl
boomer

boomer zegt:
Jeetje Liesbeth, ik kom er achter dat ik een vreselijke fout heb gemaakt! De hoeveelheid van slagroom moest 1/8 liter zijn. Niet bijna 2 liter. Jeetje, duizend maal excuses hiervoor. Ik schrok doordat je bijna 2 liter zei. Hoop dat je niet boos bent. bent:o:o:( Wieweet is hij toch nog lekker!? Sorry, sorry! Ben een beetje laat met mail lezen, maar de slagroom moet niet geklopt worden voor het erdoor gaat. Tineke
liesbeth12

liesbeth12 zegt:
Nou, hij staat op te stijven in de koelkast.
Bijna 2 liter slagroom, past bijna niet in mijn springvorm. Hi hi hi,
ben benieuwd.
liesbeth12

liesbeth12 zegt:
Moet de slagroom eerst geklopt worden, of moet die er zo doorheen?
lot

lot zegt:
Lekker! En mooi, zo jullie
moeder in ere te houden :)
Bedankt..