KookJij

(Winterwarme) Chinese koolovenschotel met gehakt, champignons en kerrie.

Een eenvoudige ( winterwarme )schotel met de frisse smaak van de Chinese kool en de warmte van de kerrie. Heerlijk dagelijks gerecht en super gemakkelijk om te maken. Net als prei en kerrie is deze Cninese kool met kerrie ook een top duo. Het leek wat veel voor ons tweetjes , maar de schaal ging schoon leeg :)
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie: 563 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Top eigen tekst en foto met kleine aanpassing
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe (Winterwarme) Chinese koolovenschotel met gehakt, champignons en kerrie. te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de in stukken gesneden aardappelen gaar giet af en stamp tot een puree met 1 tl kerrie, melk en boter.
  3. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en halveer de kool in de lengte.
  4. Snij deze helften nogmaals door en snij de kool daarna in reepjes van 1/2-1 cm.
  5. Verwarm een scheutje olie in een flinke pan of wok en fruit de uisnippers enkele minuten met de rest van de kerrie.
  6. Voeg de champignonplakjes en het rundergehakt toe en bak het gehakt op hoog vuur gaar .
  7. Dan kan de kool erbij en laat ook deze enkele minuten garen.
  8. Breng dit geheel pittig op smaak met peper en zout.
  9. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de puree.
  10. Daarbovenop mag de inhoud van de wok.
  11. Bedek het groentegehaktmengsel met de rest van de puree en top het af met paneermeel en de geraspte kaas.
  12. Zet 15 minuten in de oven om een crunchy laag te krijgen.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Deze schotel smaakt zelfs heerlijk op een koele, lente , herfst of zomerdag.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst