KookJij

Wildjus

Een heerlijk wildjus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 600 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wildjus te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 C.
Doe de botten en afsnijdsels in de braadslee en zet ca. 20-30 minuten in de hete oven en keer af en toe om
snij intussen alle groente in brunoise (kleine blokjes)
doe de laatste 10 minuten de groente bij de botten.

schep de botten, de afsnijdsels en de groente uit de braadslede over in een voldoende grote pan.
blus de braadslede af met de rode wijn en giet dit op de botten.
voeg het water en de kruiden toe en verwarm tot 90 C.
laat dit ca. 3 uur trekken zonder te koken!

passeer de bouillon door twee zeven met daar tussen de passeerdoek.

kook de bouillon nog 2 uur in.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Alfons Van de Mieroop

Alfons Van de Mieroop zegt:
Waarom breng je de botten, vleessnijdsels en groenten eerst in een oven op 200°.
Waarom blus je de resten (ook vet ?) in de braadslee met wijn en voeg dit toe aan de bereiding van de jus (fond)?