KookJij

Vreemde eend in de bijt

Een heerlijk vreemde eend in de bijt recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: In & om, voorjaar 2014 - De Limonadefabriek
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vreemde eend in de bijt te bereiden

Spoel de eendenbouten af en dep ze droog.
Bestrooi de eendenbouten met zout en rasp van de sinaasappel.
Laat het 4 uur marineren.
Spoel ze nogmaals af en dep ze droog.
Doe in een pan en zet ze onder met de olie en voeg de peper, citroengras en knoflook toe.
Verwarm het geheel tot 90 C.
Doe de deksel op de pan en zet het geheel in een oven van ongeveer 100 C.
Op deze manier heeft u de temperatuur het beste onder controle.
Het geheel heeft ongeveer 2 uur nodig om te garen.
Als de bouten gaar zijn moeten ze niet van het bot afvallen.
Haal de drumstick van het dijtje en pluk de drumstick, maak van het geplukte vlees een salade met de atjar.
Lak het dijtje met de hoisinsaus en plaats het geheel onder de warme grill.
Bestrooi met de gehakte bieslook en zout.
Gaar de groentes naar eigen inzicht en maak geheel compleet met bijpassende oosterse garnituurtjes.

Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)

Wijnkeuze:
Xarysel - Monastrell

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

geert

geert zegt:
Dat heet in de kook term konfijten, als je na de tijd ook nog de huid uit bakt, dan moet je na het eten je vingers tellen want er kan er wel een paar weg zijn.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Hoi Sascha,
Volgens mij is de bereidingswijze niet correct; 50 minuten?
Groetjes,
Anna.
KookJij.