KookJij
Lees meer Lees minder

Koud

In de categorie koude voorgerechten vind je de leukste recepten om je zorgvuldig uitgekozen diner te completeren. Wat denk je van een Gazpacho soep vooraf of een fijne garnalencocktail?

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Koud4 recepten

    1. Ingredienten: Peper en zout, 600 gr. rundvlees, mager, 16 sneden brood, wit, 4 el. olie, 4 el. mayonaise, 2 el. kappertjes, 60 druppels worcestershiresaus, 2 stuks sjalotten, 2 stuks augurken
    2. Ingredienten: 1 kreeft(800 gram), 200 gram hollandse garnalen, 200 gram zalm(gepocheerd), 1 avocado, cocktailsaus, peper en zout, 1 uitje, 1 bosje bieslook, 4 plukken friséesla, balsamicodressing
    3. Ingredienten: 2 à 3 grote aubergines, 1 grote of 2 kleinere uien, 1 teen geperste look, scheutje citroensap (naar smaak), 1 eetl.Griekse yoghurt, een handvol bladpeterselie, peper en zout

    4. Ingredienten: - 4 schijven ardeense boerenpaté, - eikebladsla, - blaadjes witloof, - kerstomaat, - peterselie, -2 pijlen witloof fijn snijden, - 1 ajuinpijpje fijn snijden, - enkele kerstomaatjes in vier snijden, -gemalen peper, - yog...
    5. Ingredienten: 100 gram eendenlever, in kleine stukjes gesneden, 100 gram eendenvet, 2 sjalotjes, ragfijn gesnipperd, 2 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd, 5 cc Provenciale kruiden, gedroogd, 10 cc goede Cognac, 3 cc zeezout, 3 cc v...
    6. Ingredienten: 500 g groene asperges, 4 dl kippenbouillon, 1 dl room, worchestershiresaus, peper en zout, 4 rivierkreeftjes of garnalen, geroosterde amandelschilfers
    7. Ingredienten: 4 struikjes witlof, 2 schijven ananas (vers of blik), 50 gram walnoten, 2 el rozijnen, 4 el yoghurt, 1 el citroensap, 1 tl suiker, 1 el mayonaise of halvanaise, 1 tl kerriepoeder, zout en peper, (eventueel 50 à 75 gram b...
    8. Ingredienten: 500 g kruimige aardappels (Malta), geschild en in blokjes, 1 citroen, schoongeboend, 3 eetlepels crème fraîche, 3 eetlepels mayonaise met yoghurt (pot 350 ml), 1 eetlepel verse bieslook (zakje a 25 g), fijngesneden, 150...

    9. Ingredienten: 400 g. kabeljauwfilet, 1 blik gepelde tomaten(ca 400 g), 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, 4 eieren, 1 1/2 theelepel basilicum, zout, peper, tabasco, 2 tomaten, 1/2 eetlepel citroensap, 6 eetlepels mayonaise
    10. De combinatie is erg lekker, snel klaar te maken, en ziet er erg leuk uit. Ingredienten: 8 reuze garnalen, olie om in te bakken, viskruiden, mango, 1/2 eetlepel whiskeysaus, uit een flesje, 1/2 eetlepel mayonaise, 1/2 eetlepel whiskey
    11. Ingredienten: 4 eetlepels mayonaise, mespuntje cayennepeper, 1/2 eetlepel tomatenketchup, 1 theelepel citroensap, 2 theelepels sherry, mespuntje mosterd, 400 gram krab (2 blikjes of surimi sticks), 3 in stukjes gesneden hard gekookte...
    12. Heerlijke kruidige bietensoep, de komijn zorgt voor een verrassende variatie op de standaard bieten soep. Ingredienten: 500 gram bietjes, gekookt (duurt 1 uur), geschild en in stukjes, 4 sjalotjes, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 3 eetlepels olijfolie extra virgine, 1 liter kippenbouillon, 3 middelgrote tomaten, gepeld, ontza...
    13. Heerlijke forelmousse Ingredienten: 1 pakje gerookte forelfilet, 125 gram crème fraiche, 1 komkommer, peperkorrels, gedroogde of liever verse dille, citroensap vers of uit een knijpflesje

    14. Ingredienten: 4 eieren, 12 kleine augurken, 1 krop sla, 12 middelgrote tomaten, 500 g Hollandse garnalen, 6 eetl. mayonaise, peper, 12 plakken gerookte zalm, 12 smalle palingfilets, plukjes dille en peterselie, desgewenst mayonaise om...
    15. Ingredienten: 1 sjalotje, 1 appel, 3 voorgekookte rode bieten, 100 gram augurken, 4 Hollandse nieuwe haringen, sap van 1/2 citroen, 2 eetlepels creme fraiche, 1 eetlepel mayonaise, zout, peper, 4 stronkjes witlof, 1/2 bosje verse bies...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Cannelloni
    Cannelloni Categorie Pasta's
    Cannelloni gevuld met gekruid gehakt, in tomatensaus en afgedekt met bechamelsaus met kaas Ingredienten: De vulling: 300 gr rundergehakt, 1 ei, 2 sjalotjes gesnipperd, 2 teentjes knoflook gesnippers, 35 gram tomatenpuree uit de tube , chilpoeder, paprika pikant poeder, 1 runderbouillonblokje, 10 cannellonipijpjes, De tomat
  2. Brabants roggebrood
    Brabants roggebrood Categorie Bakken
    Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij Ingredienten: roggemeel, volkorenmeel, tarwebloem, melk, gist gedroogd, zout, appelstroop, nescafe, olijfolie
  3. Simpele salade met vis
    Simpele salade met vis Categorie
    Een heerlijk simpele salade met een stukje koolvis. Natuurlijk kan er ook andere vis gebruikt worden. Ingredienten: Lenteui, Komkommer, romaine sla, Ei, Paprika, Zout, Peper, Dressing, Koolvis
  4. Volkoren pizzadeeg (Broodmachine)
    Volkoren pizzadeeg (Broodmachine) Categorie Pizza's
    Op zoek naar pizzadeeg wat je kan maken in de broodbakmachine? Dit is een heerlijk recept! Ingredienten: Volkoren-Tarwemeel, Honing, Droge gist, Zout, Water (lauw-warm), Olijfolie
  5. Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas
    Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas Categorie Warm
    De smeuïge Schot Ingredienten: Olijfolie, 1/2 sjalot, 1 teentje knoflook, 140 g diepvrieserwtjes, peper, zout, 4 plakjes gerookt spek, 4 sneden volkoren (zuurdesem)brood, 2 plakken Beemster Oud
  6. Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas
    Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas Categorie Warm
    De zwoele zuiderling Ingredienten: Voor de pesto:, 40 g Beemster Oud, 40 g cashewnoten, handvol basilicum, 1 teentje knoflook, 4 el olijfolie, peper, zout, Voor de broodjes:, 2 ciabattabroodjes, 4 artisjokharten (uit bokaal), handvol rucola, fijne Italiaa
  7. Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas
    Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas Categorie Warm
    De ziltige Scandinaviër Ingredienten: 100 g zure room, 4 takjes dille, 1 citroen, peper, zout, 2 roggedesembroodjes, 2 plakken Beemster jong, 8 groene mini-asperges, 100 g (warm)gerookte zalm
  8. Indiase visschotel
    Indiase visschotel Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ik wilde eens een pittige vis, nou met dit recept is het gelukt. Ik zou zeggen maak het eens en laat weten wat je er van vindt. Ingredienten: 200 gram roodbaarsfilet van de visboer, 6 gepelde tijgergarnalen(gamba) van de visboer, 4 krabsticks van de visboer, 1 citroen, chilipoeder, gemalen koriander(ketoembar), komijn(djinten), maizena of bloem, bloemkoolroos
  9. Appel, banaan en peersapje
    Appel, banaan en peersapje Categorie Slowjuicer
    Een heerlijk sapje uit de slowjuicer. Ingredienten: Elstar appel, Peer, Banaan
  10. Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
    Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker Categorie Slowcooker
    Een heerlijk en relatief snel recept voor beenham uit de slowcooker. Dit keer met honing en mosterd. Ingredienten: Beenham (naturel), Honing (Lindehoning), Franse Mosterd, Kruidnagel, Whisky (Bushmills Original)