KookJij
Lees meer Lees minder

Koud

In de categorie koude voorgerechten vind je de leukste recepten om je zorgvuldig uitgekozen diner te completeren. Wat denk je van een Gazpacho soep vooraf of een fijne garnalencocktail?

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Koud4 recepten

    1. Ingredienten: 1 kreeft(800 gram), 200 gram hollandse garnalen, 200 gram zalm(gepocheerd), 1 avocado, cocktailsaus, peper en zout, 1 uitje, 1 bosje bieslook, 4 plukken friséesla, balsamicodressing
    2. Ingredienten: Peper en zout, 600 gr. rundvlees, mager, 16 sneden brood, wit, 4 el. olie, 4 el. mayonaise, 2 el. kappertjes, 60 druppels worcestershiresaus, 2 stuks sjalotten, 2 stuks augurken
    3. Ingredienten: 2 à 3 grote aubergines, 1 grote of 2 kleinere uien, 1 teen geperste look, scheutje citroensap (naar smaak), 1 eetl.Griekse yoghurt, een handvol bladpeterselie, peper en zout

    4. Zalmtaartje Ingredienten: citroen, creme fraiche (halfvet), john West Wilde Rode Zalm (a 418 g), uitgelekt en in stukken (vel en graten eventueel verwijderen), sjalotje, fijngesnipperd, bieslook, fijngehakt, kappertjes, grof gehakt, kant-en-klare...
    5. Ingredienten: 500 g kruimige aardappels (Malta), geschild en in blokjes, 1 citroen, schoongeboend, 3 eetlepels crème fraîche, 3 eetlepels mayonaise met yoghurt (pot 350 ml), 1 eetlepel verse bieslook (zakje a 25 g), fijngesneden, 150...
    6. Russian salad = ensalada rusa = een soort huzaren salade. Er bestaan vele variaties over de hele wereld. Het oorspronkelijke recept komt uit Rusland en wer... Ingredienten: 4 grote vastkokende aardappelen, 125 gram schoongemaakte winterwortel, 125 gram doperwten, 2 sjalotten snipperen, 3 teentjes knoflook snipperen, 1 frisse zure appel in kleine blokjes snijden, 75 gram zure bom in kleine b...
    7. Heerlijke forelmousse Ingredienten: 1 pakje gerookte forelfilet, 125 gram crème fraiche, 1 komkommer, peperkorrels, gedroogde of liever verse dille, citroensap vers of uit een knijpflesje
    8. Ingredienten: 500 g groene asperges, 4 dl kippenbouillon, 1 dl room, worchestershiresaus, peper en zout, 4 rivierkreeftjes of garnalen, geroosterde amandelschilfers

    9. Ingredienten: 8 plakken seranoham, 1 bolletje buffel mozzarella, 2 kleine tomaatjes, 8 blaadjes basilicum, olijfolie
    10. Ingredienten: 200 gram roomkaas, 100 gram gerookte zalm, 40 gram pijnboompitten, geroosterd, 1 eetlepel honing, 4 blaadjes gelatine, basilicum, fijngesneden, 100 mililiter slagroom, stijfgeklopt, beetje bieslook
    11. Deze heerlijke garnalen krab cocktail is een echte aanrader als voorgerecht. De cocktail serveren in een tomaat maakt het extra origineel! Ingredienten: 3/4 dl slagroom, 1 dl mayonaise, mespunt chilipoeder, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel whisky, citroensap, zout, 150 g Hollandse garnalen, 150 g Krab, (versgemalen) peper, ijsbergsla (enkele blaadjes), 3 takjes pet...
    12. Ingredienten: 1 sjalotje, 1 appel, 3 voorgekookte rode bieten, 100 gram augurken, 4 Hollandse nieuwe haringen, sap van 1/2 citroen, 2 eetlepels creme fraiche, 1 eetlepel mayonaise, zout, peper, 4 stronkjes witlof, 1/2 bosje verse bies...
    13. Ingredienten: 1 plak carpaccio albert heijn, 1 zakje ijsbergsla, kaas naar eigen smaak, kaasstengels, stokbrood

    14. Ingredienten: 4 struikjes witlof, 2 schijven ananas (vers of blik), 50 gram walnoten, 2 el rozijnen, 4 el yoghurt, 1 el citroensap, 1 tl suiker, 1 el mayonaise of halvanaise, 1 tl kerriepoeder, zout en peper, (eventueel 50 à 75 gram b...
    15. Ingredienten: 2 rode paprika's, even groot, wat langwerpig., 60 gram blanke hazelnoten (of andere noten naar keuze), 250 gram Brie, 75 gram boter of margarine, drie kwart dl slagroom, 1 el peterselie fijngehakt, garnering: takjes pete...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Chocolade banaan op de BBQ
    Chocolade banaan op de BBQ Categorie Nagerechten
    Het ideale nagerecht voor de barbecue, warme banaan met gesmolten chocolade. Super makkelijk en lekker! Ingredienten: Banaan, Chocolade
  2. Gevulde aubergine op de BBQ
    Gevulde aubergine op de BBQ Categorie Bijgerechten, Groenten
    Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor bij de barbecue. Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
  3. Pasta met tuinbonen
    Pasta met tuinbonen Categorie Pasta's, Vegetarisch
    Vrolijk gerecht met groene groente en een leuk recept om een keer te variëren met tuinbonen. Ingredienten: Verse tagliatelle, Gedopte tuinbonen, Velderwtjes, Knoflook, Olijfolie, Geraspte pecorino kaas, Citroen, Peper, Zout
  4. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  5. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  6. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  7. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  8. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
  9. Tagliatelle met broccoli-kip saus
    Tagliatelle met broccoli-kip saus Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water
  10. Kippendijen in pittige saus
    Kippendijen in pittige saus Categorie Gevogelte
    Kippendij is net iets malser dan filet. Ingredienten: 4 kippendijen, 1 gele paprika, 125 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ rood pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of als je pittiger wilt helemaal erin, 1 flinke kneep tomatenpuree of 1 kl. blikje, 1 blikje tom