KookJij

Recept voor Vogelnestje op zijn paasbest

Met simpele ingrediënten toch een feestlijk bordje.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Gehakt mengen met de eieren, chapelure, kruiden en mosterd verdeel het gehakt in vijf porties. Neem de hard gekookte eieren en wikkel het gehakt rond de eieren. Bak deze gaar aan in boter. Aardappelen schillen in blokjes snijden deze in ruim water samen met een beetje zout en kurkuma beetgaar koken. Giet af en pureer deze goed kruiden roer er de melk en boter onder. Neem een ovenschotel beleg deze met bakpapier spuit mooie nestjes van de puree. Wortelen in fijne ringen snijden deze een tien tal min steamen. De fijn gesneden ajuin opstoven in een beetje boter voeg de mais, erwten en wortelen toe en breng goed op smaak. Voor de saus: broccoli zeer fijn snijden deze even aanstoven in een beetje boter voeg de room toe en warm deze goed op. Mix de saus en warm deze terug goed op terwijl men de blokjes kaas eronder mengd proef de saus indien nodig bijkruiden. Serveer alles zeer warm op bord. 

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Een echte kleurenbom! Mooi, Hilde!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je wel Tanja ;-)
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Inderdaad, simpele ingrediënten maar een heerlijk en heel mooi gerecht! Leuk, de eieren in het gehakt :-) En de puree net even anders! De groenten zijn altijd goed en het sausje lijkt me zalig!