KookJij

Recept voor Vleesbroodje op een bedje van aardappel-prei puree

Een heerlijk vleesbroodje op een bedje van aardappel-prei puree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Gehakt mengen met kruiden, chapelure en het eike.
Rol eerst een 16 tal balletjes. Daarna 4 kleine broodjes maken van de rest van het gehakt. Bak dit gaar in boter.
Aardappelen koken, afgieten en pureren mengen met de kruiden, het eike en olijfolie.
Porei in fijne ringen snijden kruiden en beetgaar opwokken.
Deze onder de puree mengen.
Verwarm de boter voeg al roerend de bloem er onder beetje bij beetje melk toevoegen en kruiden. Als laatste de zeer fijn gesneden sjalot (rauw) en fijn gesneden tomaat met de gare balletjes onder de saus mengen.
Serveer zeer warm .

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo januari 2011.
Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Dank je rientje laat het smaken fijne zondag nog :);):p
rientje

rientje zegt:
Sorry was nog niet ingelogd hahaha:p
Rien Zuiddam

Rien Zuiddam zegt:
Goedemorgen Hilde ziet er weer lekker uit dus ga ik het weer snel maken bedankt en groetjes moet altijd even lachen mooi taaltje hahaha;););)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo carlos, bij bereiding staat het gehakt mengen eerst de balletjes rollen daarna kleine broodjes maken met de rest van het gehakt. Groetjes :);):p
carlos

carlos zegt:
De kleine broodjes wordt dat gemaakt van de balletjes??