KookJij

Vlees: bereid rundvlees heerlijk op een pistolet of stokbrood

De worcestersaus wordt als smaakmaker gebruikt in gekookte en ongekookte gerechten, en vooral met rundvlees. In de Filipijnse keuken wordt hij vaak gebruikt als marinade, vooral bij varkensvlees. Het is een belangrijk ingrediënt in caesarsalade, filet americain, carpaccio en in de cocktail Bloody Mary.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vlees: bereid rundvlees heerlijk op een pistolet of stokbrood te bereiden

  1. Lenteuitjes in fijne ringen snijden, sjalotjes fijn snijden eveneens de augurken. Meng deze onder het rundsgehakt en voeg de sausen en kruiden toe. Meng alles goed onder elkaar.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Gerrit, deze saus is in Belgie kant en klaar te koop uiteraard kan je het gehakt rauw eten het is gemalen steak. Andalousesaus is een oorspronkelijk Italiaanse of Franse saus. De karakteristieke ingrediënten zijn mayonaise, tomaten en vaak ook paprika. Door de toevoeging van peper heeft het een pikante smaak.
Andalouse wordt gegeten bij bijvoorbeeld frieten of vlees. In de meeste Belgische snackbars heeft men andalouse; in Nederland is het wat moeilijker verkrijgbaar. Groetjes Hilde
G van Hanja

G van Hanja zegt:
Hilde wat is andalouse saus.
En kan je dan het rouwe gehakt zo eten.

Groet Gerrit.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Jazeker, en dat was zalig! Maar bij ons is rundsgehakt wel anders dan tartaar. Tartaar is gemalen vlees van biefstuk en gehakt kan van ieder stukje rundvlees gemaakt worden.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Zeker Anna kan je cocktail gebruiken, inderdaad van de gemalen steak maak je een tartaar. Jij hebt toch al eens een filet americain klaar gemaakt ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Andalouse saus is hier niet eenvoudig te verkrijgen, vrees ik. Maar ik denk dat als je daarvoor in de plaats cocktail saus (de pittige versie er van) gebruikt, dat die dicht in de buurt zal komen.
Heerlijk! Al zou ik eerder tartaar gebruiken dan rundergehakt. Maar volgens mij bedoel jij ook tartaar, gezien je reactie. (gemalen steak)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Inderdaad Doriet het is gemalen steak, het beste is bij aankoop dadelijk te bereiden, te bewaren in koelkast liefst niet langer dan twee dagen. Groetjes Hilde
Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
Ik begrijp dat je het gehakt rauw eet ?