KookJij

Visvelouté

Een heerlijk visvelouté recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Visvelouté te bereiden

1. Snipper de ui. Snij de prei in ringen. Schil de aardappelen, snij ze in dobbelsteentjes. Snij de vis in reepjes.
2. Stoof de ui en prei kort aan in de olie met de boter.
3. Schenk er de bouillon bij. Voeg er de aardappelen en het kruidentuiltje aan toe. Laat 20 minuten koken.
4. Neem het kruidentuiltje weg. Voeg de room bij de soep en breng ze op smaak met peper en zout. Laat ze nog een paar minuten goed doorwarmen.
5. Verdeel ze over kommetjes of diepe borden. Werk elke portie af met reepjes vis en gehakt basilicum. Serveer goed heet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst