Recept
« Terug naar recepten
					
						Verrassende salade
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Verrassende salade
Een heerlijk verrassende salade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									monique ottenbros
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Hoofdgerechten - Salades
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Verrassende salade te bereiden
   -De spekblokjes op laag vuur uitbakken.
-De aardappelen met het bouillonblokje koken tot ze gaar zijn en afgieten.
-Kruiden met peper en zout en de geklopte eieren erdoor stampen.
-De helft van de spekblokjes erdoor roeren samen met de bieslook, geraspte kaas en peper en zout.
-Het geheel laten afkoelen (dit gaat sneller als je de pan in een bak koud water zet en blijft omscheppen).
-Zet een bakje klaar met de los geklopte eiwitten en een bakje met paneermeel.
-Maak van het aardappelmengsel aardappelkroketjes, rollen en op maat snijden.
-Rol ze door het eiwit en daarna door het paneermeel.
-Laat ze goed drogen.
-Bak ze in de fritepan tot goudbruin.
-Maak intussen de salade.
-Meng de sla met de tomaat, komkommer, bosui, kaas en de rest van de spekblokjes.
-Maak een dressing van de mayonaise, olie, azijn, zakje dressingpoeder, peper, zout en bieslook, eventueel uitdunnen met wat water.
-Meng de sla en dressing goed door mekaar, schep op borden en serveer met de aardappelkroketjes.
									-De aardappelen met het bouillonblokje koken tot ze gaar zijn en afgieten.
-Kruiden met peper en zout en de geklopte eieren erdoor stampen.
-De helft van de spekblokjes erdoor roeren samen met de bieslook, geraspte kaas en peper en zout.
-Het geheel laten afkoelen (dit gaat sneller als je de pan in een bak koud water zet en blijft omscheppen).
-Zet een bakje klaar met de los geklopte eiwitten en een bakje met paneermeel.
-Maak van het aardappelmengsel aardappelkroketjes, rollen en op maat snijden.
-Rol ze door het eiwit en daarna door het paneermeel.
-Laat ze goed drogen.
-Bak ze in de fritepan tot goudbruin.
-Maak intussen de salade.
-Meng de sla met de tomaat, komkommer, bosui, kaas en de rest van de spekblokjes.
-Maak een dressing van de mayonaise, olie, azijn, zakje dressingpoeder, peper, zout en bieslook, eventueel uitdunnen met wat water.
-Meng de sla en dressing goed door mekaar, schep op borden en serveer met de aardappelkroketjes.
 
                    


 
					