KookJij

Venkelsoep

Een heerlijk venkelsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: me, myself and I
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Venkelsoep te bereiden

Fruit ui, knoflook en venkel ongeveer 10 minuten zachtjes aan in de olijfolie.
Voeg dan het hete water en wat bouillonpoeder toe en roer goed.
Proef of er nog meer bouillonpoeder bij moet.
Laat dit zo´n 15 tot 20 minuten pruttelen.
Haal van het vuur en zet de staafmixer er in.
Warm het weer even goed door en proef of je er nog wat toe wilt voegen.
Doe het in een mooie kom of bord en garneer met het fijngeknipt venkelgroen.

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

Ik heb deze soep gegeten met bruschetta op geroosterd brood.
Het recept van de bruschetta is van een vriendin.
De combinatie van venkel met bruschetta is geweldig!
Het recept van de bruschetta staat ook op deze site.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gea

gea zegt:
Hoi Annie,
Deze is van mij:
http://www.kookjij.nl/recepten/bruschetta
Groetjes
Annie

Annie zegt:
Ik zie meerdere recepten van bruschetta op deze site. Welke heb jij bij de venkelsoep gebruikt?
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Heerlijk soepje, hier zijn het soepboertjes dus zo'n soepje komt zeker op tafel ;-)