KookJij

Recept voor Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarische lasagne recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De aubergines en courgettes in plakken snijden, bedruipen met olijfolie en 5 min. per kant grillen op de grillplaat/-pan of in de oven. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn.

Bak het gehakt aan met peper en zout. De helft van de tomatensaus, winterwortel, bleekselderij, knoflook, uien, prei erbij.

Rode-bechamelsaus
Pannetje met boter en daarbij de bloem, even doorkoken, maar zorg dat het nog wel wit blijft. Dan de andere helft van de tomatensaus en het blik tomaten erbij. Leng de saus aan met de groentebouillon en de melk.

Spinazie
Bak de spinazie in olijfolie met wat zout en peper.

Nu kun je beginnen met het bouwen van de lasagne. Smeer een ovenschaal in met olijfolie, dan een laagje lasagnevel, een laagje spinazie, een laagje tofumengsel, de aubergine, de courgette. Mike en Jaymz herhalen dit 3x. Tenslotte de bechamelsaus erover en de gruyèrekaas. Zet dit 45 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden.

* In plaats van gruyère, kun je ook mozzarella, belegen of parmezaanse kaas nemen.
** Vraag aan je groenteboer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anne Marie

Anne Marie zegt:
lekker