KookJij

Varkensschouder met Appel

Vlees met fruit zou een goede combinatie vormen. Is dat zo? We zullen zien.
Recept van:
Bereidingstijd: 255 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Belgische vriendin
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensschouder met Appel te bereiden

  1. Prik in het vlees gaatjes en stop daarin diep weg plakjes knoflook.
  2. Zout en peper het vlees en schroei het vlees aan alle kanten goed dicht in de grote pan met dikke bodem met de zonnebloempitolie. Geef het vlees daarna een mooie kleur. Al met al zul je hiermee een kleine 30 minuten bezig zijn.
  3. Zet het vlees apart en doe de helft van de appelpartjes in de grote pan en strooi daarover de bloem en de kaneel. Roer dat goed door en schraap de pan zo schoon mogelijk met een houten lepel. Doe dat zo'n 5 minuten en voeg dan de cider en het vlees  (vette kant boven) toe. Blijf doorgaan met de bodem schoonschrapen.
  4. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat het vlees 3 uur sudderen in het vocht. Haal het vlees uit de pan en pak het in alu-folie in en zet weg te rusten.
  5. Nu mag het vuur weer hoger om de inhoud van de pan te laten inkoken voor de helft.
  6. Intussen de boter verwarmen in een anti -aanbak koekenpan en daarin de rest van de stukjes appel aanbakken, samen met 1 x 5 cc thijm en de citroenzeste. De appels moeten zacht worden en karameliseren.
  7. Doe na 15 minuten bij de appeltjes in de koekenpan de suiker en het citroensap en voor de smaak wat zeezout en flink verse peper. Roer even goed door en haal dan van het vuur af.
  8. De appeltjes in de grote pan met dikke bodem zijn inmiddels goed ingekookt en gaan nu in de keukenmachine om er een gladde saus van te draaien. Tijdens het pureren doen we andere 5 cc thijm er bij.
  9. Snij het vlees in plakken, verdeel de gekarameliseerde appeltjes over de borden, bedek het vlees met de appelsaus en geef er gebakken aardappeltjes bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink er een frisse witte wijn bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Ik mis wel foto's bij je recepten maar ze zijn wel allemaal heerlijk.
Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Zybbor,
Hollands theelepeltje = 3 cc
Koffielepel of grote theelepel = 5 cc
paplepel = 8 - 10 cc
Er zijn in diverse kookwinkels ook maatschepjes te koop.
Jan A.
Zybbor

Zybbor zegt:
Wat moet ik me voorstellen bij 5cc tijmblaadjes en 3cc kaneel?