KookJij

Varkenshaasjes op Marokkaanse Wijze Gekruid en daarna Gegrilled

De Marokkaanse keuken is een smeltkroes van invloedenuit vele culturen. Immers Marokko is o.a. in handen geweest van Spanjaarden, Portugezen, Turken (Arabieren) en Fransen. Het is dan ook niet zo gek dat in de keuken zijn ingevooerd een aantal oosterse kruiden, zoals kaneel, komijn, koriander, kardemom, kruidnagel, gember, saffraan en peper. Verder zien we dat vlees gerechten in Marokko nogal eens met fruit worden verrijkt, hetgeen ook typisch is voor de Perzische keuken. Marokkanen eten graag kip en lam, maar het huidige Marokko is ook niet vies van een goed stuk varkensvlees ondanks geloofsbezwaren.
Recept van:
Bereidingstijd: 310 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Mediterrane
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaasjes op Marokkaanse Wijze Gekruid en daarna Gegrilled te bereiden

  1. De varkenshaasjes in de lengte insnijden en openklappen, zodat we een grotere "lap" vlees krijgen. Bedek het vlees met keukenplastic en sla met de onderkant van een sauspannetje net zolang op het vlees dat het  ongeveer 1 cm (of ietsje dikker) is geworden.
  2. Maak de marinade door alle ingredienten goed met elkaar te vermengen.
  3. Smeer en wrijf beide stukken vlees daarmee goed in en leg het  minstens 4 uur in de koeling. Na een paar uur het vlees nog eens inwrijven als er nog marinade was overgebleven.
  4. Verhit een ingevette grillpan op middelmatig hoog vuur en grill / bak de plakken varkenshaas in circa 10 minten (5 minuten op elke zijde) gaar.
  5. Leg dan het vlees onder een stuk alu folie te rusten en snijd daarna het vlees  in ferme stroken.
  6. Geef er bij gegrillde haloumi (is een soort kaas uit Cyprus dat in vele  grote winkels is te verkrijgen) en dikke yoghurt (al dan niet op smaak gebracht met bv knoflook en geraspte komkommer, zout en peper).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Hallo Dirk,
Bedankt voor je reactie en ik zal verbetering aanbrengen.Maar het is niet een Griekse kaas ,maar vooral een Cypriotische(+ Turkse ) kaas op een speciale manier gemaakt
Dirk

Dirk zegt:
Leuk receptje ga ik zeker proberen.
Haloumi is Griekse kaas, komt dus niet Midden-Oosten. En kan hier gewoon in de supermarkt kopen.