Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasje met spek, gebakken rode bieten en braambessen en aardappelkroketjes
PT50M
Varkenshaasje met spek, gebakken rode bieten en braambessen en aardappelkroketjes
Een heerlijk varkenshaasje met spek, gebakken rode bieten en braambessen en aardappelkroketjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasje met spek, gebakken rode bieten en braambessen en aardappelkroketjes te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi met de rozemarijn. Wikkel het in met plakjes spek die elkaar gedeeltelijk overlappen. Schik het varkenshaasje in een ovenschaal, besprenkel met een scheut olijfolie en de kalfsfond en zet 30 min in de oven. Bevochtig het vlees regelmatig.
- Schil de bieten en snij in blokjes. Giet wat olijfolie in een pan en roerbak de sjalot 5 min. Giet de bieten en de oregano erbij. Kruid met peper en zout en laat 30 min verder bakken onder deksel op een zacht vuur. Controleer de garing van de bieten. Giet de braambessen en de xeresazijn erbij en laat nog 5 min bakken op een hoog vuur zonder deksel.
- Frituur de aardappelkroketten. Serveer het varkenshaasje in dikke plakken met de bieten, het bakvocht en de kroketten.