KookJij

Varkenshaasje in een jasje met witloof en appel

Een heerlijk varkenshaasje in een jasje met witloof en appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaasje in een jasje met witloof en appel te bereiden

Varkenshaasje in 4 gelijke stukken verdelen, kruiden en even rondom bruin bakken in boter.
Witloof fijn snijden.
Appels in blokjes snijden.
Sjalotjes in ringen snijden.
Groenten mengen, kruiden.
Neem 4 vellen alluminium verdeel de groenten erin bestrooi met candijsuiker vervolgens het vlees erop leggen.
Een beetje olijfolie en appelazijn erover.
Plooi dicht en zet in een voorverwarmde oven op 160 gr en bak +/- 10 min.
Het vlees mag rosé zijn.
Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Het aardappelgerecht te vinden op mijn receptenpagina.
http://www.kookjij.nl/recept-aaardappelpuree-met-rode-biet-en-zijn-garnituren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Hallo Hilde, leuke en lekker recept . Witlof weer eens op een andere manier erg verrassend. Maar ik heb wel een flinke scheut witte wijn erover gedaan om het toch iets smeuïger te maken. Vlees eruit en toen nog ca.10 min. zonder folie in de oven op 175 gr. Oja ik had het voor 2pers. in een grote braadslee gedaan. Gr.Els
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Fijn om te horen Raymonda, fijn weekend groetjes van ons 3tjes ;-)
Raymonda Verhaeghe

Raymonda Verhaeghe zegt:
Super lekker!!!
derbyke

derbyke zegt:
Zo te horen viel het echt in de smaak, zelfs voor Tommeke.Ben blij dat het gesmaakt heeft :);):p nog een fijne zondagavond
tommeke

tommeke zegt:
Hallo Hilde, zoals beloofd heb ik je recept geprobeerd, en ik ga het nog een keer en nog een keer en nog vele keren klaarmaken. Dat zegt genoeg zeker?
Groetjes van ons drietjes, zelfs onze derde heeft met smaak van het vlees gegeten.
derbyke

derbyke zegt:
Laat het smaken bengel6300 Groetjes van ons 3tjes :);):p
bengel6300

bengel6300 zegt:
Dat ziet er lekker uit, eens iets anders, zal nu zondag eens maken. Smakelijk.
derbyke

derbyke zegt:
Fijn om te horen, Tommeke de poes. Als je op mijn receptenpagina al hebt gekeken zul je wel al weten wie wij drietjes zijn ;):p:)
tommeke

tommeke zegt:
Dank u, als het enkel is om te zoeten kan ik het met mijn suiker, zolang het niet moet dienen om te kleuren of te caramelliseren is het geen probleem. Groetjes ook van ons drietjes, maar onze derde is Tommeke de poes.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Jeannine, zeker proberen waard. Het is om te zoeten geeft een aparte smaak aan het witloof, maar je kan het gerust achterwege laten. Je moet het zo bezien, de recepten die ik post zijn dagelijkse maaltijden je kan gerust je fantasie gebruiken en er wat aan veranderen en toevoegen wat jij lekker vind.Groetjes van ons 3tjes en een fijne avond :);):p
tommeke

tommeke zegt:
Kan niet anders dan lekker zijn, maar de candij suiker dient die enkel om te zoeten? Ik ben namelijk diabeet.
Groetjes Jeannine