KookJij

Recept voor Varkensfilet met abrikozen in witte wijnsaus

Een heerlijk varkensfilet met abrikozen in witte wijnsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Koken op z'n Frans. Judith Ferguson 1995
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De abrikozen in het schaaltje doen en de wijn erbij gieten. laat dit ong. 1 uur weken. (zie opmerking)
De varkensfilets diagonaal in 2en snijden en met je handpalm nog wat pletten. Haal ze dan door de bloem.
Smelt de boter in de hoge koekenpan en bak de filets in gedeeltes in de nog schuimende boter lichtbruin.
De abrikozen afgieten MAAR HET KOOKVOCHT OPVANGEN.
De helft van het weekvocht in de pan met het vlees gieten, deksel erop en 20 a 40 minuten zachtjes laten sudderen (je kunt kijken wanneer het vlees naar je smaak gaar is) Indien nodig nog wat weekvocht toevoegen.
Daarna het braadvocht (eventueel met de rest van het weekvocht) in een steelpannetje gieten en aan de kook brengen. Laat dit wat inkoken en dan de jam en marmelade erdoor roeren tot alles opgelost is. Nu de room al roerend erdoor, aan de kook brengen en weer wat in laten koken.
Doe de abrikozen erbij en giet deze saus over het vlees in de koekenpan. Even snel weer opwarmen.
Dien het gerecht mooi op in een schaal en eventueel bestrooien met fijngeknipte peterselie.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Klik op de foto om te vergroten.
Dit gerecht moest volgens het recept met pruimedanten, maar ik heb gedroogde abrikozen gebruikt. Verder moest je bessengelei door de saus roeren, maar dat is iets dat we nooit in huis hebben. Ik heb wat rode (aardbeien)jam en Engelse sinaasappelmarmelade genomen. Erg lekker, door de marmelade niet zoet.
De saus was heerlijk, volgende keer maak ik er meer van.
De weektijd is hierboven niet meegerekend, maar de bereidingstijd is ook afhankelijk van het vlees. Ik had dunne plakjes, die waren eerder gaar.
Als bijgerecht had ik peultjes uit de wok. Ook heb ik wat pijnboompitten geroosterd en er overheen gestrooid en een halve tomaat die ik overhad hiermee ook gevuld.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst