KookJij

Vakantie Donald Duck van Anna

Het originele recept te vinden op de pagina van Anna Koudys : Eendovenschotel met aardappelpuree. Vakantie, allemaal goed .... maar twee bekken om te koken, bijna geen materiaal in de kasten dus plan trekken en eerlijk gezegd het was over heerlijk: voor herhaling vatbaar hebben zelfs 4 blikken eend mee naar huis genomen. Dan maken we het klaar zoals beschreven.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Anna & Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vakantie Donald Duck van Anna te bereiden

Aardappelen koken afgieten en pureren, in mijn geval met een vork maar dat ging goed, vroeger hadden ze al die snufjes niet van tegenwoordig een beetje melk en aromat erbij meer had ik niet in huis.
Verwarm de inhoud van het blik tot het vet vloeibaar is, dit niet gebruiken, haal het vlees eruit. Houd even aan de kant, haal de beentjes uit het vlees. Heb maar 2 eendenbouten gebruikt, was een beetje veel voor 2 pers, de andere 2 bouten zijn verwerkt in een ander gerecht.
Doe sinaasappelsap in een pot, voeg de rozijnen en suiker toe en de sjalotjes fijn gesneden, laat dit voor de helft inkoken voeg het vlees en vleeskruiden naar smaak toe, zet het vuur lager tot het vlees goed warm is.
Puree in een schotel het vlees met de saus erover heen de kaas er rijkelijk over verdelen en even in de micro met grill tot de kaas is gesmolten.
Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Het originele recept te vinden op de pagina van Anna Koudys : Eendovenschotel met aardappelpuree.
Vakantie, allemaal goed .... maar twee bekken om te koken, bijna geen materiaal in de kasten dus plan trekken en eerlijk gezegd het was over heerlijk: voor herhaling vatbaar hebben zelfs 4 blikken eend mee naar huis genomen. Dan maken we het klaar zoals beschreven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kris

kris zegt:
In Brussel zijn verschillende Chineese winkels.
derbyke

derbyke zegt:
Ahzo als ik nog eens in Antwerpen kom spring ik er zeker eens langs ...ben namelijk van provincie Limburg :);):p
bollehans

bollehans zegt:
Hi derbyke, Antwerpen het station uit laat de ZOO aan Uw rechterhand en loop A`pen Chinatown in.......:)
derbyke

derbyke zegt:
Inderdaad fabita super lekker al ben ik geen fan van vlees uit blik maar deze njam ;). Zal eens uitkijken als er speciale aanbiedingen zijn in de Lidl wie weet ... groetjes van ons 3tjes :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo bollehans, in Belgie hebben we geen chineese toko ... maar heb toch mijn voorraad in gedaan vanuit Frankrijk echt lekker. Groetjes van ons 3tjes :);):p
fabita

fabita zegt:
Lekker Hilde, wij kopen in Frankrijk ook altijd van die blikken, maar ze hadden ze ook een keertje in Nederland bij de Lidl als special. Gr:p
bollehans

bollehans zegt:
In de Chineese toko is pekingeend, ontdaan van al het gebeente, uit het diepvries te koop.;)
derbyke

derbyke zegt:
Ha,ha,heel lekker scheidsrechter morgen gaan we weer genieten met vier pers. :);):p
Anna

Anna zegt:
Geweldig!!!:D:D:D;);)