KookJij

Tweekleuren-gazpacho

Een heerlijk tweekleuren-gazpacho recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tweekleuren-gazpacho te bereiden

- Was voor de groene soep de paprika, bosui en komkommer. Was ook eventueel zand van de verse kruiden. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd in blokjes. Schil de komkommer niet en snijd hem in blokken. Snijd de bosui in ringetjes.
- Doe de paprika, komkommer, bosui, spinazie en kruiden in de blender. Voeg de olijfolie toe en pureer tot alles fijn is en een bijna egale massa. Breng verder op smaak met de citroensap en selderiezout, zout en peper naar smaak. Blend alles weer. Proef tussendoor even.
- Was voor de rode soep de paprika en de tomaatjes. Was ook eventueel zand van de verse kruiden. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd in blokjes. Ris de blaadjes van de oregano.
- Doe de paprika met de tomaatjes, peppadew, oregano, olijfolie en tomatenpuree in de blender. Pureer tot een egale massa. Breng op smaak met zout en peper. Proef tussendoor.
- Bewaar de soepen (van elkaar gescheiden) minstens 1 uur tot gebruik in de koelkast. Schenk voor het serveren tegelijkertijd de soepen in glaasjes zodat aan de ene kant de groene en aan de andere kant de rode soep te zien is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst