KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Turkse linzen soep = Mercimek

Een heerlijk turkse linzen soep = mercimek recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Voorgerechten - Warm
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Breng het water(kippeboullion) aan de kook.
Was de linzen in een zeef met koud water en voeg ze in de pan toe.
Schil de wortel en ui en aardappel en snijd ze in stukken en doe ze in de pan.
Doe er 2 grote eetlepels tomatenpuree erbij.
Roer alles goed door en breng het aan de kook.
Sluit de deksel en kook het gaar wel af en toe doorroeren.
Als het goed gaar is met een staafmixer pureren,of schep alles in een zeef en pureert het door de zeef.
Met een grote lepel overscheppen in een andere pan.
Daarna doe je 2 eetlepels boter in een pannetje en smelt het.
Voeg er de eetlepel gedroogde nane aan toe en laat het 1 minuut zachtjes mee koken.
Daarna giet je het bij de soep en roert het geheel goed door.
Doe er wat zwarte peper naar smaak bij.

Afiyet olsun!!!!

Mijn kookverhaal (Ayse (Y))

Mercimek corbasi is lekker met een Turkse pide (soort pizza brood)die je van te voren even in de oven warm hebt gemaakt.
Serveer er stukjes citroen bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marita Grotenhuis

Marita Grotenhuis zegt:
De Mercikmek gekregen van een vriendin, wij zijn er helemaal aan verslingerd en staan open voor meer recepten.
yosrake

yosrake zegt:
mercimek is een zalige soep, ik heb die leren maken bij mijn schoonfamilie die van Turkse afkomst zijn, wel anders maar ik ga hem vandaag maken zoals jij meedeelt lekker :-)
Karlijn

Karlijn zegt:
Wat een heerlijke soep! Heb er toch de tomatenpuree in gedaan en hij smaakt net als in Turkije. Ik heb er nog extra gedroogde chilipeper in gedaan. Weet niet of dit hetzelfde is als pulbiber maar was ook erg lekker.

Dank voor je recept!
Lara

Lara zegt:
In mercimek corba hoort geen tomatenpurree. Dit doen ook sommige Turken, maar is niet juist. Mercimek corbasi hoort geel van kleur te zijn. Wanneer je naar een Turkse eethuis gaat, is de soep ook altijd geel. Is ook veel lekkerder zonder :)
c.besters

c.besters zegt:
Wij komen al 13 jaar in Turkye en zijn gek op het Turkse eten (mensen, temperatuur en natuur) waarbij we zeker de Mercimek niet overslaan.
ayse

ayse zegt:
Brigit .. deze moet het zijn.-- Börek met spinazie en feta.

Succes :D
ayse

ayse zegt:
Succes met de soep:)
Volgens mij bedoel je BÖREK. Op mijn site kan je het recept zien.
Laat maar weten als je een ander soort broodje bedoelt. lieve groetjes :D
Brigit

Brigit zegt:
Lijkt me een heerlijk soepje, ik ga hem komende week maken. Ayse, een vraagje: ik heb Turks bladerdeeg gekocht, heb jij misschien een recept van die heerlijk broodjes met feta en spinazie? Alvast bedankt.
ayse

ayse zegt:
Hi Rianne. Ja, heb ik van mijn (niet echte) turkse oma.
Simpel soepje maar hij blijft lekker..Fijn dat je het gemaakt hebt en dat tie lekker was.:D....Groetjes Ayse:)
Rianne

Rianne zegt:
Heb jij dit recept van je turkse oma? Ik dacht dat ik dat een tijdje geleden gelezen had. Want ik heb hem 1 keer geprobeerd en hij was erg lekker.