KookJij

Traditionele groentesoep van heerlijke zelf getrokken bouillon

Ik heb hier de standaard groenten gebruikt voor traditionele groentesoep maar natuurlijk kun je hiermee ook zelf naar eigen inzicht variëren. Deze hoeveelheden zijn voor een flinke pan soep van ongeveer 8 liter. Je kunt de hoeveelheden natuurlijk ook makkelijk halveren. Maar ik hou er nou eenmaal van om grote pannen soep te koken.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Traditionele groentesoep van heerlijke zelf getrokken bouillon te bereiden

  1. Vul een grote soeppan voor de helft met water en breng dat aan de kook (of kook het water in een waterkoker).
  2. Doe de runderschenkel (en eventueel extra soepvlees) in het hete water en voeg de peperkorrels, foelie, laurierblaadjes en de takjes tijm toe.
  3. Breng dit aan de kook en voeg de rundvlees en maggiblokjes toe. Laat dit 3 tot 4 uur op een klein pitje zachtjes trekken. De bouillon mag net niet koken.
  4. Was de bloemkool en maak er kleine roosjes van, schrap de wortelen en snij ze in dunne plakjes, evenals de bleekselderij.
  5. Was de bladselderij en hak deze fijn.
  6. Haal het vlees en botten uit de soep en snij het in kleine stukjes, doe het terug in de bouillon en breng het weer aan de kook.
  7. Als de bouillon kookt voeg je alle gesneden groenten toe en laat je de soep nog zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn. De groenten mogen nog een klein beetje "al dente" zijn. Maar dat is maar net wat je zelf het lekkerste vindt.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Een heerlijke ouderwetse groentesoep zoals ik hem van huis uit ken. Het enige verschil is dat er bij ons thuis vroeger ook nog vermicelli en soepballetjes in zaten.
Tegenwoordig laat ik deze twee weg omdat het voor mij geen meerwaarde heeft en ik de soep zonder de vermicelli en soepballen net zo lekker vind.
Als je er gewoon voor zorgt dat je voldoende soepgroenten gebruikt is de soep al genoeg gevuld.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst