Ik maak deze tortillataart regelmatig. Lekker met een salade erbij.
Je kunt natuurlijk variëren met de groenten en de kaas.
Ik maak dit ook wel eens bij de lunch of als barrelhapje (in kleine punten).
Recept
« Terug naar recepten
Tortillataart met groenten en twee soorten kaas
PT30M
Tortillataart met groenten en twee soorten kaas
De tortilltaart is vegetarisch. Lekker als hoofdgerecht, lunchgerecht of in puntjes gesneden een lekker borrelhapje.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Nieuwe Kjk op Koken, uitgave AH
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tortillataart met groenten en twee soorten kaas te bereiden
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak de tomaten fijn. Maak uien, bleekselderij en wortel schoon en hak deze (in de keukenmachine) fijn. Verhit de olie in de Koekenpan en bak hierin de fijngehakte groenten in 3 min beetgaar. Pers de knoflook erboven uit. Schep tomaten en oregano erdoor. Laat nog 3 min sudderen. Verkruimel de feta.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm (24 cm doorsnede) in.
- Leg er een bloemtortilla in. Verdeel 1/3 van het groenten-mengsel erover. Strijk 1 el zure room erover en 1/3 koriander + 1/4 van de jonge kaas en 1/4 van de feta. Leg hierop weer een tortilla. Herhaal dit nog twee keer. Leg de laatste tortilla erop. Strooi de rest van de jonge kaas en de feta erover.
- Bak de tortilla-taart in het midden van de oven op 200 graden boven- en onderwarmte
plm 30 minuten tot de tortilla`s mooi bruin zijn.