KookJij

Tonijn en Gegrilde Provençaalse Groenten + Aioli

Een heerlijk tonijn en gegrilde provençaalse groenten + aioli recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tonijn en Gegrilde Provençaalse Groenten + Aioli te bereiden

GROENTES:
1).Leg de groentes op een ovenblik en besmeer met olie en strooi daarover ruim peper en ietsje zout.
2).Zet het geheel ± 15 minuten in de oven en draai de groentes halverwege om en bestrijk dan opnieuw met olie.
3).Let op dat de groentes niet te veel verbranden.
4).Snijd de de grillde groentes in kleinere stukken en doe ze in een grote kom met de rest van de olie en de Provençaalse kruiden en roer dat goed om. Zet apart in een lauwwarme oven.
Zgn.AIOLI:
5).Doe alle ingrediënten voor de dip-aioli in een kom en roer dit goed om tot een homogene massa.
VIS:
6).Smeer de tonijnfilets met olie in en bestrooi met peper en wat zout.
7).Doe in de grillpan en afhankelijk van de gewenste gaarheid aan elke zijde 3,of 4,of 5 minuten grillen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP: Doe op elk bord een flinke lepel groentes, leg daar tegen aan de tonijn en geef daarbij een flinke klodder dip-aioli.
Serveer met knapperig vers stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst